Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Lokala djurnyheter

Välkommen till vår nya inslagserie: Lokala djurnyheter

  • Intressant insändare i lokaltidningen ”Mitt i Enköping”nr 42 (23 oktober-29 oktober)

I nr 42 av tidningen ”Mitt i Enköping) finns en intressant insändare med. Det är Jonas Norberg som pratarom att skolorna i Stockholm behöver en vegonorm. Han skriver att ”känner sorg” för alla djur som måste dö för att människor i Stockholm ska få mat. Han frågar också dig som läsare om du skulle kunna tänka vara närvarande och se när en slakt pågår.  Han berättar därefter attt man kan äta växtbaserad och att Stockolms skolor kan ha en vegonorm dvs att ”servera nyttig, god och härligt växtbaserad mat som standard”.

Vi på Djurens Rätt Enköping anser att även Enköpings skolor kan ha en vegonorm. Om du håller med om detta kan så kan du påverka genom att t.ex skriva insändare till lokaltidningarna för att påverka opinonen,  skriva till brev eller mejl till enskilda lokala polikter i Enköping eller skriva medborgarförslag till Enköpings kommunfullmäktig.

Älgjakt pågår tyvärr i  Uppsala län från 8 oktober 2020 – 31 januari 2022

Här i Uppsala län startade tyvärr älgakten 8 oktober och pågår till 31 januri 2022.

Vi på Djurens Rätt är emot jakt då vi anser att älgar och andra vilda djur  borde få leva ostört med rätt till sina egna liv och arbetar för att jakt ska begränsas kraftigt.  Vi hävdar också att det inte ligger i någons intresse att bli jagad, dödad eller skadad.

Tycker du också attt djur ska begränsas kraftigt eller upphöra helt? Då kan du påverka genom att t.ex skriva en insändare eller skriva till brev till enskilda lokala polikter eller skriva medborgarförslag till Enköpings kommunfullmäktige. Du kan också skriva till länsstyrelsen, regering och riksdag.

Djurens Rätt Enköping har just en skrivarverkstad i att skriva insändare där vi fokuserar på få att folk att sluta äta gris i jul. Men den kan du också använda för attt skriva insändare om jakt.

Här hittar du information om jakt som du kan använda i din insändare, brev eller mejl:https://www.djurensratt.se/jakt/